Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още няма яснота за критериите по които ще бъде избран новият изтребител за БА

Снимка: БГНЕС

Комисията по отбрана още не е получила писмения отговор на военния министър, има ли промени в критериите за избор на нов изтребител за ВВС. Това каза председателят на комисията Михо Михов. Депутати на БСП, АБВ и ГЕРБ попитаха министър Николай Ненчев за промените в момент, когато министерството трябваше да реши окончателно от кои фирми да поиска оферти. Михов се възмути от липсата на яснота и до момента.

Вчера няколко пъти от този категоричен отговор "вярно" или "не е вярно" се бягаше непрекъснато. Аз си мисля, че тука има политически интереси, но в никакъв случай не искам да мисля за корупционна сделка или за някакви комисионни, които се налагат на първо четене, ако това е станало, тъй като тези критерии от няколко години се творят. Работиха няколко комисии, командващи, командири, институти и в края на краищата в последния момент, когато трябва да усвояваме парите, гласувани от Народното събрание, все сменят критериите.

Проектът за нов изтребител е на стойност един милиард и 500 милиона лева. Депутатите вече дадоха зелена светлина за осъществяването му.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!