Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дъвка за балончета" - с хумор и носталгия за порасналите деца на 80-те години

Теодора Духовникова
Снимка: БГНЕС

Теодора Духовникова и Иван Юруков са "ученическа любов" във филма "Дъвка за балончета", чийто снимки започнаха в София. Освен любовна история, филмът е разказ за децата на 80-те години, които пораснаха с "Некерман", колекциите от дъвки "Турбо" и стрелбата с фунийки,. Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота, а Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които са заедно, си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание...

Режисьор е Станислав Тодоров - Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като "Столичани в повече" и "Тя и Той".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени