Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен се организира информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен организира информационна кампания по повод 18-и октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора. Партньори в инициативата са Женският затвор, Бюрото по труда и Европейският информационен център Europe Direct в Сливен. 
Кампанията включва дискусии, информационни срещи и прожекции на тематични филми за информиране на обществеността за актуалните форми и тенденции при трафика на хора, методите на въвличане и начините за предпазване от това престъпление. Акцентите в нея са дискусионният форум „Трафикът на хора - рискове и нови форми на експлоатация” с модератор психиатъра д-р Росанка Венелинова и предвидените срещи с жени, лишени от свобода в Женския затвор и безработни в Бюрото по труда. Доброволци ще проведат обучения на ученици по метода „Връстници обучават връстници”. 
Междувременно сливенецът Диян Качаров, който заедно със съпругата си е издирван с европейска заповед за арест от прокуратурата на Амстердам, Нидерландия, за трафик на хора и изпиране на имущество, придобито от престъпление, ще бъде предаден на партньорската държава. До фактическото му предаване той ще остане в ареста, съобщиха от Апелативния съд в Бургас, който потвърди определението на сливенския окръжен съд за изпълнение на Европейската заповед за арест. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени