Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещу войната по пътищата

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Столичната дирекция на вътрешните работи обявява нулева толерантност по отношение на нарушенията, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР. Само вчера пияни и дрогирани шофьори са предизвикали три пътно-транспортни произшествия в столицата. От началото на година пътни полицаи в София са установили 984 водачи, употребили алкохол. При 640 резултатът е бил до 1.2 промила, а при останалите 344 е отчетено наличие над 1.2 промила. За същия период засечените неправоспособни водачи са 1770, като при 300 от тях нарушението е констатирано повторно, за което са пратени на съд.
От столичната дирекция съобщиха, че пътните полицаи започват проверки по всички важни пътни артерии. На ден, съобщиха те, ловят по един дрогиран шофьор, а пияните уловени са повече.
Обявяването на „нулева толерантност“ от страна на полицията означава, че или трябва да се отчете дейност в последното тримесечие или че полицаите много, ама много са се ядосали на безхаберието по улиците на София.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна