Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп отправи критики към Мишел Обама

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп разкритикува Мишел Обама, предадоха Би Би Си и АФП. Според него първата дама и президентът Барак Обама се занимават само с кампанията за държавен глава на Хилари Клинтън. Бизнесменът каза също, че в миналото Мишел Обама е критикувала Хилари Клинтън, но сега само я хвали. На предизборен митинг в щата Северна Каролина Тръмп заяви още, че настоящите лидери на страната са бебета и загубеняци.

Имаме президент, който иска единствено да участва в предизборната кампания. Съпругата му също иска само да се занимава с предизборната кампания. Виждам колко много харесва Хилари, но не беше ли Мишел човекът, който първи изказа твърдението, че ако не можеш да се погрижиш за дома си, значи не можеш да се грижиш за Белия дом и страната, каза Доналд Тръмп.

Бизнесменът говори за изказване на Мишел Обама от 2007 г., по време на предизборната кампания на Барак Обама за първи президентски мандат. Тогава Хилари Клинтън също се бореше за номинацията на Демократическата партия за държавен глава. Ако не можеш да управляваш собствения си дом, със сигурност не можеш да управляваш Белия дом, заяви в рамките на кампанията Мишел. Според някои критици това е бил намек за семейните проблеми на фамилия Клинтън. Кампанията на Обама обаче твърдеше, че в изказването става дума за трудностите на Мишел и Барак да прекарват достатъчно време с дъщерите си по време на кампанията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна