Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елин Топузаков стана треньор на „Левски“

Снимка: БГНЕС
Елин Топузаков и Асен Букарев ще водят "Левски" в мачовете до края на календарната година, заяви спортният директор на "сините" Станислав Ангелов по време на извънредна пресконференция в понеделник. Както е известно, Люпко Петрович, който изведе "Левски" до първото място след 11 кръга от началото на сезона, напусна отбора със скандал часове преди мача срещу "Берое", спечелен от столичаните с 2:0.

Временно заместващи ще бъдат досегашните помощници Елин Топузаков и Асен Букарев, а това ще бъде така поне до нова година. Те имат подкрепа от ръководството. Досега се работеше нещо, имаше визия, която беше дългосрочна и не ми се иска да има сътресения във футболната част на клуба. Не ми се иска да има драстични промени на този етап и това е мнението на всички в управляващия орган. Искам да запазим статуквото. Топузаков и Букарев работят добре в екип и се надявам те да развият потенциала на отбора. Сами знаят, че и преди години се гласува доверие на един млад треньор и той успя. Нека видим как ще тръгнат нещата. Засега това е най-безболезният ход за нас.




По всичките десет точки, с които г-н Петрович ни сюрпризира онзи ден, сме отговорили с декларация в нашия сайт. Всички премии, бонуси и заплати са точни, ясни и платени. В началото обявих премии за първите 4-5 мача, включително с новосъздаденото дружество на ЦСКА. Естествено, че ще продължим и след този мач, но се създава различна организация. Както видяхте, момчетата си играха спокойно и заслужават адмирации, защото на фона на катаклизмите, които незнайно защо се случват, показаха характер и играха добре. Всичко е платено и всичко ще бъде плащано. Ние не сме луди да създаваме напрежение, когато отборът върви.

Комуникацията ни с Петрович беше много добра и той пред мен не е изразявал недоволство. Решавали сме всичко бързо и адекватно. Сега е моментът да заявя, че за първи път виждам треньор да напуска по този начин. Той знаеше много добре, че с това ще развали атмосферата в клуба, а аз не одобрявам това. Така се цели умишлено разединяване на левскарската общност и то в момент, в който вървим уверено напред. Онзи ден, когато излязох от мача, бях изненадан от декларацията му.

Днес разбрах, че Люпко Петрович е подал оставка на нашия президент преди мача от десетия кръг. Какви са мотивите? Това е меко казано несериозно в момент, в който отборът върви и побеждава. Какви селекции? Какви премии? Има си пряко зададени финансови параметри. Може би сега, от зимата, ще бъде различно. Но говорим за тези от лятото и г-н Петрович знае това прекрасно.

Всички тези точки, подточки и причини са крайно несериозни. А относно играчите - Сапунару отказа категорично. Как да го докарам? Манолев пък ми беше обещал лично на мен, а отиде да играе в друг клуб. Какво да направя аз? Зубир дойде да подпише, а в крайна сметка и той не пожела. Но има и нещо друго - ние си имаме много добри футболисти. Ако сме искали други, то е за да имаме по-голяма дълбочина в състава. Но когато не се получава, не бива да го правим на всяка цена. Винаги при селектиране гледаме и към децата. Не може да не си пускаме и юношите. Има си компоненти, които са много важни за нас като ръководители, защото ние, както и цяла "синя" България, искаме юноши.

Срещу "Левски" има много сериозна медийна кампания и доста некоректно отношение към нас. Цялата "синя" общественост вижда от къде идват тези неща. Аз през живота си не съм разговарял с Гъргоров, а всеки ден да се пише как го взимаме. С подобни разкази и преразкази се цели разединяване и смут. И то при положение, че отборът върви. Провокациите са много сериозни
, каза Ангелов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени