Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благой Георгиев със силен мач, но "Оренбург" загуби от "Зенит"

Благой Георгиев
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът Благой Георгиев направи много силен мач за новака в руската Висша футболна лига "Оренбург", който отстъпи с 0:1 пред "Зенит" в последна среща от 11-ия кръг на местното първенство.

Въпреки устойчивата съпортива, новаците от Централна Русия трябваше да се примирят с поражението и остават на предпослесдното 15-о място със 7 точки. "Зенит" събра 25 и се изравни с лидера "Спартак" Москва на върха.

Единственото попадение в мача реализира словашкият национал Роберт Мак в 10-ата минута след бързо разиграване на свободен удар от Артьом Дзюба и Александър Кокорин, който отклони с едно докосване на влизащия на скорост Мак, за когото остана само да прати топката в мрежата.

Минута по-рано Благой създаде отлична възможност за своите, но Делкин не успя да насочи кълбото в мрежата на Михаил Кержаков. В последните секунди на първата част пък след пас на Малих нашият не успя да насочи топката. В послесдните 10 минути оренбургци натиснаха здраво отново на два пъти Георгиев беше замесен в ситуации, но прибързаност и неточност му попречиха да вкара или да напарви решаващо подаване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна