Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мишел Обама се включи за първи път в предизборен митинг на Хилари Клинтън

Снимка: БТА

Първата дама на Америка Мишел Обама се присъедини към кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън в обиколката й в щата Северна Каролина и призова гласоподавателите да участват в предварителния вот.

Северна Каролина е един от щатите, в които вече започна предварително гласуване за президентските избори на 8 ноември и се очаква резултатите от вота в този щат да са решаващи за това кой ще е следващият президент на САЩ.

Ако Хилъри не спечели тези избори, това ще е по наша вина, защото не сме застанали до нея. Защото не сме гласували за нея, заяви Обама в Уинстън-Сейлъм.

Предварителните проучвания отреждат на Клинтън преднина спрямо претендента й Доналд Тръмп. Той сподели в профила си в туитър, че според него резултатите в много избирателни секции са подправени.

Когато чувате някой да говори за световна конспирация и да казва, че изборите са фалшифицирани, то те се опитват да ви накарат да си останете вкъщи. Опитват се да ви убедят, че вашият вот няма значение, че резултатът е вече ясен и вие не трябва да се опитате да бъдете чути, каза още Машел Обама на съвместен предизборен митинг с Клинтън.

Хилари Клинтън похвали Мишел Обама за подкрепата й за образованието на момичета по света и за насърчаването на по-доброто хранене на децата. Тя нарече Мишел Обама изключителна първа дама, която накара всички нас да се гордеем.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна