Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На обща среща кмет, полиция и частни охранители договориха подобряване на сигурността в София

Снимка: Столична община

Частните охранители в София ще помагат при бедствия, аварии и кризи. По-добра координация и съвместна работа за осигуряване на сигурността в града беше договорена между кмета Йорданка Фандъкова, Столичната полиция и Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана. Повече от 400 обекта се наблюдават денонощно в столицата. Над 2 хиляди камери са разположени в различни точни на града, стана ясно на срещата. За повишаване на качеството на охраната на училища и детски градини и на общинска собственост се договориха на срещата. Кметът Фандъкова посочи:

Ще продължим да обсъждаме критерии за допустимост, които да гарантират, че само сериозни фирми с ангажименти към охранителите, със съответното заплащане към охранителите ще участват, за да може след това да виждаме и една по-качествена охрана.

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов
:

Там, където не виждате присъствие на полиция, бъдете сигурни, че обектът се наблюдава от Столична община и от видеонаблюдението, което е в столична дирекция. Има екипи, които при наличие на проблем, ще реагират незабавно.


Над 30 хиляди частни охранители работят 
в София, обяви председателят Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана Александър Митев:

Ние ще подпомагаме по-активно дейността на органите на реда с цел повишаване сигурността на гражданите, които живеят на територията на Столична община и не само на тях.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна