Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ал Ди Меола в студиото на Радио Бургас: Може да направя концерт на плажа

5
Ал Ди Меола с част от екипа на Радио Бургас
Снимка: Радио Бургас

След успешния концерт в Бургас, на който джаз китаристът Ал Ди Меола представи новия си албум „Елисиум“, звездата гостува единствено в студиото на националното радио в Бургас и даде ексклузивно интервю за медията.

Последният ми албум е една еволюция от опита, който съм натрупал през годините. Вложил към го в композициите. По време на концерта в Бургас се надявах през цялото време да се хареса на публиката. Когато излязох във фоайето на операта, за да давам автографи видях, че хората са щастливи, заяви китаристът.

Уникалните композиции, както и много други, са създадени във вилата му в Маями, където се вдъхновява от океана. Звездата разкри, че албумът „Елисиум“ е бил като терапия, която му е помогнала да преодолее труден личен момент. Ал Ди Меола преживява развод, а в края на подготовката на албума в живота му влиза нова жена. От година е женен и има момиченце. Така дъщерите му вече са три.

През 2016 година се навършват 40 години от излизането на първия албум  на Ал Ди Меола и 20 години от първия му концерт у нас заедно с Пако де Лусия и Джон Маклафлин.

Правя това, за което съм създаден. То ме поддържа, кара ме да се чувствам жив и  истински. Късметлия съм да работя това, което обичам, признава световноизвестният музикант.

Ал Ди Меола сподели, че е успял да разгледа Бургас, да усети града и иска да дойде през лятото поне за седмица. Загатна, че може и да направи концерт на плажа. 

Изпращам ви цялата си любов, ще се върна отново, обърна се чрез Радио Бургас към своите почитатели китаристът. От офиса на националната медия звездата си тръгна с тениска с логото на Радио Бургас и бутиково регионално вино.  

Цялото интервю с Ал Ди Меола може да чуете в предаването за култура и изкуство на Радио Бургас, в петък, между 10 и 11 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени