Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областна администрация - Велико Търново в готовност да приеме изборните книжа след вота

Снимка: архив

Седящи места за над 1000 души са осигурени в сградата на Областна администрация - Велико Търново, където в неделя представители на 421 секционни комисии ще предават изборните книжа след вота.

В района на сградата са осигурени места за паркиране на колите и автобусите, с които ще идват членове на секционните комисии от 10-те общини, каза областният управител проф. Пенчо Пенчев:

Заедно с полицията сме подготвили маршрутите, по които представителите на избирателни комисии да идват в Областна администрация, като на входа ще се дава номер. Във връзка с това,  че доста време ще се стои в Областна администрация, сме подготвили допълнителни места, за да има седящи места, за всички, които идват. Също така автоматите за кафе ще бъдат заредени, барчето ще работи. Доколкото е възможно хората да се чувстват малко по-добре тук. Надяваме се, че няма да имаме проблеми.

В 5-етажната сграда има озвучителна система, по която ще бъдат обявявани номерата за прием на изборните книжа в РИК. Осигурен е резервен генератор за електроенергия. От неделя вечерта до приключване приема на изборните книжа ще има линейка с медицински екип.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна