Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебютен роман на Соня Тодорова в "Петното" в Пловдив

Снимка: Перото

Литературен салон Spirt&Spirit представя в клуб "Петното" дебютния роман на Соня Тодорова "Перлите на Ади Ландау“. Тя посвещава романа на „бягащия човек“ и е история за избора и свободата, за стихията на времето и неизбежните случайности. Преди него авторката нашумява с книгата "Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София". Ще бъдат представени фрагменти и от двете книги. 

Соня Тодорова е родена през 1979 г. в София. Завършва гимназия с преподаване на немски език и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Защитава докторат по висша геодезия в Техническия Университет Виена.

През годините пише кратки разкази, работи и като преводач на свободна практика. Автор е на текстове за списание „Жената днес”. Дебютната ѝ книга носи заглавието „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София” (2015). „Перлите на Ади Ландау” e първият ѝ роман и беше номиниран в категория „Дебют” за награда „Перото” 2016.

„Перлите на Ади Ландау” е история за избора и свободата, за стихията на времето и неизбежните случайности, за абсурдната жестокост и неподкупния порив към щастие. Посветен на „бягащия човек”, романът ще ви подтикне да се припознаете в образите на хора, които се надяват и се страхуват, които изчезват и се завръщат – и всичко това изглежда случайно, а всъщност никога не е.

В Пловдив ще чуете подбрани фрагменти от двете книги. Соня Тодорова и Кремена Димитрова от ИК „Колибри” ще съживят двете достопочтени „дами” София и Виена през един елегантен, находчив, импровизиран разговор от името на своите героини. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна