Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драконовски мерки за сигурност на президентските избори в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

При изключителни мерки за сигурност ще протече днешният изборен ден в Ню Йорк, където и двамата кандидати за президент на САЩ планират да пристигнат по-късно днес, за да научат резултатите от вота.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио и представители на местната полицията казаха, че в града ще бъдат разположени 5000 полицаи. Ще бъдат затворени улици в районите, в които ще се намират Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в нощта след гласуването и обявяването на резултатите, а именно хотел "Хилтън", където ще бъдат Тръмп и привържениците му и конгресния център "Якоб Явиц", където ще бъдат Клинтън и привържениците ѝ.

Отряди от полицаи с тежко въоръжение, обучени да реагират бързо на терористични заплахи, полицаи под прикритие, екипи с кучета за обезвреждане на експлозиви ще бъдат разположени на най-оживените места в града, като например Таймс скуеър или в метрото или около 1205-те изборни секции.
Преди да пристигнат в Ню Йорк в навечерието на изборния ден и Тръмп и Клинтън предприеха последни предизборни обиколки в няколко щата

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени