Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото ръководството на Федерацията по хокей на лед с акцент върху работата с подрастващите

Новото ръководството на федерацията по хокей на лед с акцент върху работата с подрастващите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поех ръководството на федерацията от предшественика ми Красимир Кръстев в доста тежко финансово състояние. Задълженията надхвърляха 150 хиляди лева, но се надявам с общи усилия на цялото ръководство до лятото на 2017 година да изчистим по-голямата част от тях. Съществуваше голяма вероятност да пропадне началото на вътрешния календар, тъй като задълженията към Зимния дворец бяха страшно големи. Но чрез големи усилия и от двете страни, успяхме да се договорим и да ги разсрочим, заяви новият президент на хокейната централа Мартин Миланов.

Благодарение на усилията на новия изпълнителен директор Стоян Бъчваров, който има сериозни връзки в международната федерация, успяхме да получим домакинството на Световното първенство за мъже в трета дивизия при участието на осем отбора, което ще се проведе от 10 до 16 април следващата година в Зимния дворец. Покрай това успяхме донякъде да стоплим отношенията и с Министерството на младежта и спорта, откъдето до този момент не ни отпускаха почти никакви средства. По този начин се надявам да спасим целия сезон, допълни Миланов.

Новото ръководство ще постави акцент върху работата с подрастващите за популяризирането на играта.

Ще наблягаме най-вече върху детско-юношеския хокей. Организирали сме нов турнир за деца "Крос Айс Лига" с участието на десет отбора, като целта ни е малките да имат повече мачове, да тренират и да играят, за да напредват в развитието си. Искаме по време на мачовете от Световното първенство през април догодина, на наши разноски да осигурим автобуси, с които да докарваме деца от столични училища, за да наблюдават срещите. Имаме и огромно желание да лицензираме нови треньори, които, след като завършат НСА, да започнат работа с подрастващите, като федерацията два пъти седмично по два часа ще осигурява безплатен лед за заниманията им, заяви новият президент.

В момента във федерацията членуват 15 клуба, като не всички от тях развиват играта.

Съвсем наскоро учредихме нов клуб "Балкан" Ботевград, като се надяваме там да направим и една мини-пързалка, за да може да се развива хокея и извън София. Във Варна има такава изкуствена пързалка, но тя е с умалени размери. На нея може само да се тренира, но не и да се играят официални мачове. На този етап можем да ползваме само Зимния дворец и пързалката на "Славия", което е прекалено недостатъчно, а един час наем на лед е 160 лева, което е доста тежко за нашите възможности, каза още Миланов.

Целта пред мъжкия национален отбор е първото място в трета дивизия на Световното първенство и спечелването на промоция. Международната програма за следващия сезон също е доста наситена, като България за 21-ви пореден път ще организира срещи от Световно първенство в София.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени