Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Добруджа“ отпадна от Шампионската лига по волейбол

Волейболистите на "Добруджа" отпаднаха от Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

„Добруджа“ отпадна от Шампионската лига по волейбол при мъжете, независимо че победи холандския „Абиант Ликъргъс“ с 3:2 гейма в мач-реванш от втория квалификационен кръг. След загубата си в първата среща с 0:3 българският шампион приключи участието си в най-силния турнир и продължава в надпреварата за купата на CEV.

Волейболистите от Добрич започнаха отлично мача, водеха през цялата първа част и след 27 минути игра спечелиха гейма с 25:19.

Във втората част гостите от Холандия поведоха с 16:12, но нашите успяха да изравнят за 23:23. В последвалите разигравания холандците показаха по-здрави нерви и взеха гейма с 26:24.

Третият гейм отново бе изключително оспорван, като в самия му край гостите успяха да стопят изоставане от 4 точки и изравниха за  24:24. „Добруджа“ обаче успя да спечели с 27:25.

В четвъртата част волейболистите на „Абиант Ликъргъс“ взеха аванс от началото, а домакините не намериха сили, независимо от мощната подкрепа на публиката си, да обърнат резултата в своя полза и загубиха с 19:25, с което и надеждата си да се класират за следващия кръг на Шампионската лига със златен гейм.

Тайбрекът, който бе без значение за класиране за следващия етап на надпреварата, завърши при резултат 15:13 за българския шампион.

„Абиант Ликъргъс“ в следващия етап на надпреварата ще играе срещу белгийския „Нолико“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени