Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Нейкова е патрон на 11-ия благотворителен бал на фондация "Сийдър"

Румяна Нейкова е патрон на 11-ия благотворителен бал на фондация "Сийдър"

Олимпийската шампионка по гребане от Пекин 2008 Румяна Нейкова е патрон на 11-ия благотворителен бал на фондация "Сийдър", който ще се проведе в събота в "София Хотел Балкан".

Част от нещата, които ще се разиграват на търга, са тренировка по гребане, проведена от Румяна Нейкова, бухалки и обръч на бронзовите олимпийски медалистки от ансамбъла на България по художествена гимнастика, фланелки на „Ливърпул“ и „Манчестър Юнайтед“ с автографи на играчите от двата английски отбора.

Набраните средства ще бъдат инвестирани в развитието на деветте социални услуги, управлявани от фондацията. Това включва и поддръжката на центровете за настаняване от семеен тип в Казанлък и Кюстендил, в които живеят над 100 деца и младежи, както и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Кюстендил.


Румяна Нейкова вече проведе тренировка по гребане с децата и младежите от центровете и ги запозна с магията на нейния спорт. Тя от години работи с хора с увреждания и се присъединява с лицето си към каузата на фондация "Сийдър", която цели промяна както на държавните политики и социални нагласи по отношение на хората с увреждания, така и към подобряването на социалните услуги, които се ползват в страната.

През 2013 година Нейкова положи основите на параолимпийското гребане в България, като сформира отбор от състезатели с увреждания. Решила е да се посвети на работата с хора в неравностойно положение с оглед подобряването на качеството им на живот, социална рехабилитация, интеграция и личностната им реализация.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна