Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хандбалистките "Свиленград" излизат за историческа победа срещу "Вардар"

Хандбалистките на Свиленград посрещат в неделя македонския "Вардар" (Скопие) в мач от третия кръг на европейския клубен турнир "Чалъндж Къп".

"Амазонките от юга", както са известни възпитаничките на треньора Павел Дженев, започнаха сезона у нас с четири поредни победи, но сега предизвикателството е далеч по-голямо. Мачът е от 15.00 часа, а реваншът в Скопие е след седмица.

Готови сме за мача според нашите възможности, заяви треньорът на тима Павел Дженев.

Мисля, че ще направим един добър мач, с който ще представим достойно българският хандбал.

"Вардар" е млад отбор, но професионален. Те имат силни традиции и опит в международните мачове. Миналата година стигнаха до полуфинал на този турнир.

Нашият отбор все пак е полуаматьорски, който тренира периодично и няма опит. Но ние имаме амбицията да направим една победа в Свиленград, за българския хандбал и за града. А дали можем да преодолеем "Вардар", това ще покажат срещите. Ние не си даваме илюзията, че можем да ги отстраним, защото те са по-опитният отбор.

Гледали сме мачове от миналогодишното им представяне. Тази година отборът им е почти същият. Днес се събираме, ще гледаме още веднъж противника и мисля, че ще намерим начин да се противопоставим.

Няма база за сравнение между нас и "Вардар". Това им е вторият отбор. Първият им е кандидат за Шампионската лига. Имат прекрасен спонсор, който им е осигурил професионална подготовка, нова зала, хотел, ресторант, добри възнаграждения, така че те са ни изпреварили с години във всяко едно отношение. Както организационно, така и структурно, така и финансово. Ние не си правим илюзията, че можем да ги отстраним, но имаме амбиция да направим една историческа победа за "Свиленград" и за женския хандбал, каза още Дженев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна