Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес националния отбор с нов "Дом на футбола"

Снимка: БФС

Новата база на националния отбор заедно с новата сграда на Българския футболен съюз ще бъдат открити официално днес. Базата на територията на резиденция "Бояна" струва 10 милиона евро, от които 9 500 000 са по спечелени проекти във ФИФА и УЕФА. Останалите средства са осигурени от бюджета на Българския футболен съюз.

Цялата база е разположена на 60 декара, които са отпуснати на БФС за 30 години с решение на Министерски съвет и подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов.

Комплексът включва три терена, от които единият с изкуствена трева, мултифункционална зала, корт за тенис, хотелска част за 100 души и новата офис сграда на БФС. Новият "Дом на футбола“ е с разгъната площ 2500 кв. метра, с конферентна зала за 70 души. Хотелът ще разполага с 40 двойни стаи и пет апартамента, разположени на два етажа, за да може да побере два отбора едновременно.

На единия от терените са изградени трибуни за 340 души. Терените ще бъдат използвани за лагери на "А" националния и младежкия национален отбор на България, както и за юношеските формации.

В мултифункционалната спортна зала ще може да се провеждат тренировки и контролни мачове по футзал, тенис, волейбол, баскетбол и хандбал. На откриването се очаква да присъстват президентът на УЕФА Дарко Чеферин и зам. генералният секретар на ФИФА Звонимир Бобан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна