Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив“ излъга „Ботев“ в битката за Пловдив

"Локомотив" спечели битката за Пловдив
Снимка: БГНЕС

„Локомотив“ победи с 2:0 „Ботев“ в пловдивското дерби от 14-ия кръг на Първа футболна лига.

Мартин Камбуров откри резултата в 17-ата минута, а Парзив Умарбаев в 68-ата отбеляза втория гол. Тодор Неделев пропусна дузпа за „Ботев“, а Радослав Терзиев получи червен картон.

Преди срещата съдията Николай Йорданов бе награден с плакети от двата клуба, заради своя мач номер 200 във футболния ни елит. 300 двубоя в "А" група и "Първа лига" пък изиграха футболистите на „Локомотив“ Мартин Камбуров и Кирил Котев.

15-годишният нападател Ияд Хамуд излезе титуляр за „черно-белите“ и така той стана най-младият състезател, играл в елитния футбол на България.

Двубоят започна с атаки към двете врати. В 5-ата минута нападателят на „Ботев“ Жоао Паоло стреля, но вратаря Ел Харуб улови топката без проблеми. 9 минути по-късно Мартен Камбуров подаде на Ияд Хамуд, младият нападател отправи удар, но стражът на "канарчетата" Георги Георгиев хвана коженото кълбо.

Постепенно домакините установиха превес. В 17-ата минута Ияз Хамуд подаде на Камбуров, който пое топката, успя да се пребори със Стенио дос Сантос и Даниел Златков и с красива задна ножица откри резултата. "Черно-белите" продължиха да доминират и в 32-ата минута Димо Бакалов центрира, Камбуров стреля с глава, но Георги Георгиев изби топката с ръка.

"Канарчетата" опитаха натиск, но не успяха да застрашат сериозно вратата на Ел Харуби. В 40-ата минута Ияд Хамуд стреля, но Радослав Терзиев пресече пътя на топката.

Втората част започна с лека доминация на "черно-белите". В 53-ата минута Камбуров стреля от фаул, но топката се отби в стената от противникови играчи. В 56-ата минута Мартин Райнов се разписа, но попадението му бе отменено заради засада.

Влезлият на смяна Парзиз Умарбаев покачи на 2:0 с рядко красив гол в 68-ата минута. Той се възползва от изчистената от Стенио дос Сантос топка след центриране на Дани Кики от корнер и със силeн шут от 20 метра отбеляза второто попадение в дербито.

5 минути по-късно реферът Николай Йорданов отсъди дузпа в полза на „Ботев“ за нарушение на Павел Виданов срещу Тодор Неделев. Зад топката застана потърпевшият Неделев, който отправи удар към десния ъгъл на Ел Харуби, но стражът на „Локо“ изби топката.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна