Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет във Велико Търново отказва да приема бежанци на територията на общината

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет във Велико Търново категорично отказва да приема бежанци и мигранти на територията на града и общината. След приетата днес декларация съветникът от ВМРО Николай Цонев заяви, че решението изразява мнението на гражданите на Велико Търново:

По предложение на съветниците от "Патриотите-ВМРО" Общинският съвет прие декларация, с която се обяви категорично против във Велико Търново да бъдат разкривани бежански центрове, както и срещу заселването на нелегални мигранти:

Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на гражданите. Никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори провеждането на местен референдум - коментира Николай Цонев.
 
Не бива да се всява паника. Кметът на Велико Търново няма да позволи тук да бъдат заселени мигранти, посочи главният секретар на Общината Мина Илиева. Декларацията против евентуалното изглаждане на бежански центрове беше приета единодушно от общинските съветници.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна