Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Горна Оряховица) победи с 1:0 "Пирин"

Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (Горна Оряховица) победи с 1:0 "Пирин" в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Още в 4-ата минута Станислав Костов от гостите  преодоля няколко защитници на съперника, но бе спънат в наказателното поле от Атанас Фиданин и съдията Ангел Баялцалиев отсъди дузпа и вдигна жълт картон на провинилият се футболист. Локомотивци протестираха с мотива, че техният състезател е играл най-напред с топката преди да се стигне до стълкновението с противниковия нападател. Зад топката застана Тони Тасев, който стреля в левия ъгъл на Николай Банков, който показа майсторство и спаси.

Горнооряховци отвърнаха с опасна атака на Милен Желев, който изведе на чиста позиция съотборника си Рихави Кифуети. Последният преодоля стража на Пирин Красимир Костов, но Костадин Ничев изчисти топката и предотврати сигурен гол. В 12-ата минута "орлетата" проведоха опасна атака, при което Тони Тасев центрира, но съотборникът му Даниел Младенов не успя да засече топката с глава. В 21-ата минута Рихави Кифуети стреля, но Красимир Костов изби топката.

Две минути по-късно локомотивци поведоха в рзултата. Димо Атанасов откри резултата след като получи пас от Юлис Ндонг и с удар порай вратаря на съперника се разписа. Пиринци реагираха и в 30-ата минута Станислав Костов стреля, но Николай Банков хвана топката. Две минути преди почивката Стилиан Николов от гостите отправи удар, но вратарят на противника улови коженото кълбо.

Второто полувреме започва с двуостра игра. В 55-ата минута Рихави Кифуети стреля, но прати топката над вратата. Минута по-късна Мартин Кавдански не изчисти добре топката, тя попадна в Станислав Костов, която обаче отправи неточен удар.

Рихави Кифуети продължи с активната си игра и в 67-ата минута отправи опасен удар, но Красимир Костов спаси. В 70-ата минута влезлият на смяна Симеон Мечев би отдалеч, Красимир Костов изби в корнер.

В 80-ата минута се стигна до спорна ситуация. Юлиян Попев стреля, топката срещна ръката на намиращия се в наказателното поле Мардин Кавдански, но съдията Ангел Баялцалиев отсъди пряк свободен удар в полза  гостите. В 86-ата минута при атака на локомотивци Симеон Мечев вместо да подаде на свободедни свои съотборници, намиращи се на чиста позиция, реши да стреля, но топката излезе в аут.

С успеха "Локомотив" събра 15 точки и излезе на 11-о мяство в класирането. Пирин има същия точков актив, но е десети заради по-добрата си голова разлика.

Програмата за 15-тия кръг:

събота:

13,00 ч.: "Монтана" - "Черно море"
15,15 ч.: "Левски" - "Локомотив" (Пловдив)
17,30 ч.: "Ботев" (Пловдив) - "Лудогорец" (Разград) - пряко по "Хоризонт"

в неделя:
12,30 ч.: "Берое" - "Славия"
15,15 ч.: "Дунав" (Русе) - "Нефтохимик"
17:30 ч.: ЦСКА - "Верея" - пряко по "Хоризонт"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени