Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Харманли е в почти военно положение заради безредиците", е водещото заглавие на вестник "Сега". Само 18 от 400-те арестувани са обвинени за погрома в бежанския лагер, а премиерът дори не разкритикува неадекватното поведение на полицията, коментира изданието. В рубриката си "наблюдател", "Сега" добавя- "Баталиите в Харманли бяха неизбежни. Ще има и още. И зарази ще има."
Водещото заглавие на "Монитор" цитира заместник-началник в ДАНС, според когото бунтът в Харманли е организиран по Фейсбук. Размириците у нас са координирани с погроми в Италия, Гърция и Франция. В интервю за "Монитор", арабистът, проф. Владимир Чуков, съветва афганистанците да бъдат разселени и то далеч от градовете.
В интервю за "24 часа", Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията прогнозира, оттук нататък, проблем със засядането на мигрантите. "Къде ще ги екстрадираме, като няма кой да ги вземе", пита той.
"Дума" пише- "Борисов се щура между София и Харманли" и цитира становище на Европейската комисия, че отговорността за мигрантските центрове е на правителството.
Спешни назначения на задграничен персонал прави Министреството на външните работи, пише "Труд". Четири дни след подадената оставка на правителството, министър Даниел Митов е започнал конкурс за длъжностите, подлежащи на ротация. 
Депутатите приеха, на първо четене, промени в Закона за жилищно-спестовните влогое, според които лихвоточките ще може да се наследяват и с тях да се плащат данъци. За това пише "Стандарт". С две години, до края на 2018 г., се удължава срокът за изплащане на компенсации на собствениците на лихвоточки. 
"Труд" пише, че във вторник, 29 ноември, Комисията по правни въпроси в Народното събрание организира обществено обсъждане на мажоритарната избирателна система . 
На пазара у нас няма продукти от сто процента свежо месо и мляко, казва, за "24 часа", отличеният за агробизнесмен за годината Недко Митев. 

Певците вдигнаха двойно хонорарите си за участие в новогодишни тържества, пише "Телеграф". Вестникът пише и за кончината на именития ни композитор Александър Йосифов, заминал си от този свят вчера, на 76 години. Поклонението ще е в понеделник, 28 ноември, в столичния храм "Свети Седмочисленици".
Декември идва с дъжд и мъгли, за Коледа ще има сняг, пише "Стандарт", като цитира прогнозата на Националния институт по метеорология.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени