Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яна Кудрявцева слага край на състезателната си кариера

Яна Кудрвцева слага край на състезателната си кариера
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Яна Кудрявцева по всяка вероятност ще прекрати състезателната си кариера заради стара травма, която се обостря отново. Новината съобщи президентът на руската федерация Ирина Винер.

Преди световното първенство в Щутгарт рускинята счупи крак, което наложи оперативна намеса от която не можа да се възстанови напълно.

Тя няма повече сила да издържи още една операция. Тежко ни е, защото една необикновена гимнастичка трябва да се откаже толкова рано. Но така реши тя, остава ни само да се съобразим с нейното решение, заяви Винер, добавяйки, че в момента грацията се е концентрирала върху личния си живот.

19-ет годишната Кудрявцева има спечелени 13 -ет златни медала от световни първенства. Тя завърши на второ място в многобоя на олимпийските игри в Рио де Жанейро през това лято.

Същевременно Ирина Винер обяви, че спортното бъдеще на олимпийските шампионка от Игрите в Бразилия, Маргарита Мамун също е неясно

Маргарита се възстанови напълно. Дали тя ще продължи да се състезава или не, е много интересен въпрос, дори и за мен, заяви Винер.

При завръщането си от Олимпиадата Маргарита Мамун заяви, че би искала да приключи състезателната си кариера след олимпийските игри в Токио през 2020 година, но с уточнението, че няма конкретни планове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна