Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" надигра "Фиорентина" с 4:2

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Интер", който се представя изключително колебливо от началото на сезона, записа ценен успех с 4:2 над "Фиорентина" у дома в мач от 14-ия кръг на Серия А.

Само преди няколко дни „нерадзурите“ допуснаха обрат от два гола преднина и загубиха гостуването си на "Апоел" в Лига Европа, с което отпаднаха от турнира, но миналата вечер се реваншираха на своите фенове. Още до 19-та минута възпитаниците на Стефано Фиоли дръпнаха с 3:0 след голове на Марсело Брозович, Антонио Кандрева и Мауро Икарди.

„Виолетовите“ показаха характер и се върнаха в двубоя с попадения на Никола Калинич и Йосип Иличич до 62-та минута, но междувременно останаха с човек по-малко, след като Гонзало Родригес получи директен червен картон. В самия край на мача Икарди оформи крайното 4:2 и подсигури успеха на своя тим.

След тази победа "Интер" измести своя съперник от класирането и вече заема 8-мо място с 21 точки, докато "Фиорентина" е на 9-та позиция с точка по-малко. В другия мач от вчера "Наполи" и "Сасуоло" направиха равенство 1:1.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна