Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гофен и Колшрайбер също идват за турнира в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгийският тенисист Давид Гофен и бившият номер 16 в света Филип Колшрайбер (Германия) ще участват на турнира в София от 5 до 12 февруари 2017 година.

26-годишният Гофен заема 11-ото място в световната ранглиста в края на настоящия сезон. 33-годишният Колшрайбер, който има седем титли в кариерата си, в момента заема 32-ата позиция в класацията на АТП.

Надпреварата в зала "Арена Армеец" е от категория АТП 250 и ще бъде с награден фонд от около 470 хиляди евро.

Гофен има две титли през 2014 година в Метц и в Кицбюел, както и четири финала. През завършилия сезон тoй достигна до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и игра в една среща като резерва във финалния турнир на АТП в Лондон. През сезона той също така достигна до финал в Токио и игра два последователни полуфинала в турнири от сериите "Мастърс" в Индиан Уелс и Маями.

Чакам с нетърпение да играя в София. 2016-а беше най-успешната година в кариерата ми и бих искал да започна новия сезон на същото ниво. Нямам търпение също и да разгледам София, каза белгиецът.

Гофен и Колшрайбер се присъединяват към звездния ансамбъл на турнира в София, където ще играят още Доминик Тийм (8-и в света), Григор Димитров (17-и), шампионът от 2016 година Роберто Баутиста Агут (14-и) и финалистът от миналия сезон Виктор Троицки (29-и).

Давид е изгряваща звезда и страхотна придобивка за турнира. Вече имаме потвърждение от трима играчи от топ 15 и общо четирима от топ 20. Това прави турнира в София един от най-силните за сезона от категорията АТП 250. Щастлив съм, че българската публика ще се наслади на тенис на такова високо ниво, коментира турнирният директор Пол Макнами.

Има интерес от още няколко играчи около топ 30. Крайният срок за подаване на заявки е 26-и декември, след което ще имаме повече яснота за останалите участници, допълни австралиецът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна