Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ревюто "Управление на хаоса" представят варненски студенти

Снимка: БГНЕС


Младите дизайнери от най-творческата специалност на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"  - "Мода и мениджмънт в модата", канят изкушените от естетиката и изкуствата на атрактивна изява  - ревю-спектакъл, което ще се проведе в петък.  Темата на ревюто, което може да видите, ако посетите утре в 18.00 часа Арт салона на Радио Варна, е "Управление на  хаоса".


Академичният ръководител на младите дизайнери и модни мениджъри доц. Капка Манасиева, съобщи че в ревюто, което всъщност е семестриален проект, ще се представят 35 студенти:


Ежегодно в края на семестъра, в първия и във втория семестър, имаме такова публично представяне, защото това е важно за студентите от креативните специалности, от нашата катедра -  да са пред публика, получавайки своите проекти от живия живот, от теми, които ги провокират тях самите,  с които ние ги провокираме.

Доц. Манасиева отбеляза, че младите хора ще покажат всички елементи, свързани с модния дизайн и не случайно темата е "Управление на хаоса": защото те ще представят експерименти и решения в търсене на една нова естетика, на нови естетически форми, които осмислят хаоса и същевременно чрез него създават порядъка като част от живота ни.

Повече по темата може да научите от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна