Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" дръпна със 7 точки в Италия, Чочев титуляр за "Палермо"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Ювентус" спечели с 3:1 градското дерби срещу "Торино" в мач от 16-ия кръг на италианското футболно първенство. 

"Старата госпожа" изоставаше в резултата, но показа характер и обърна мача след два гола на Гонсало Игуаин и един на Миралем Пянич. 

Андреа Белоти даде аванс на "Торино" след гол с глава в 17-а минута, но още до почивката Игуаин бе изведен от Манджукич и изравни за 1:1. 

Този резултат се запази до 82-а минута, когато Игуаин отново се озова на стрелкова позиция и с мощен удар направи 2:1. В добавеното време друго ново попълнение от това лято - Миралем Пянич, оформи крайното 3:1. 

С победата в градското дерби "Ювентус" е начело с актив от 39 точки, а "Торино" е 7-и с 25 точки. "Ювентус" има 7 точки аванс пред преследвачите "Рома" и "Милан", които утре излизат в директен сблъсък за второто място.   

Ивайло Чочев започна като титуляр за "Палермо" при домакинската загуба с 0:2 от "Киево". Българският национал получи жълт картон, а в 81-а минута бе сменен от бившия италиански национал Алесандро Диаманти. 

Валтер Бирса откри резултата в полза на "Киево" в 14-а минута, а Серджо Пелисиер направи 2:0 с юбилейния си гол номер 100 в Серия "А". 

Двубоят бе дебют за новия треньор на "Палермо" Еудженио Корино пред своя публика. Поражението остави "Палермо" на дъното на таблицата с едва 6 точки в актива си. Победата пък изкачи "Киево" на 9-о място с 22 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна