Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът San Martino a Natale на Кремена Николова отново превзема Венеция

БНР Новини




За трета поредна година по коледните празници България присъства в културния живот на Венеция, благодарение на  младата и амбициозна българска цигуларка Кремена Николова.
„Казвам навсякъде, че съм българка” – споделя Кремена и твърди, че този факт и помага в организацията, печели и подкрепата на общинските власти в града. Благодарение на редовните си участия в проекти на свои колеги в Европа, музикантката успява да поддържа контакти и да привлича за коледните концерти имена от световна класа. Само за три години фестивалът, който започна  първоначално като мечта на едно българско момиче, вече се превръща в неизменна част от атмосферата на родния град на Вивалди.
Кремена Николова живее и работи във Венеция от 2012 година. Тя е родом от Сливен, музикалното си образование е получила в Бургас и в София.
Неотдавна в Италия излезе първият албум от поредицата  „Музика за двама” – проект на цигулковото дуо Кремена Николова/Антон Мартинов с класическа и новосъздадена барокова музика.
Кои са гостите на тазгодишното издание на фестивала San Martino a Natale и с какво ще се представят, чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени