Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Примирието в Алепо отново е в сила

Алепо, Сирия
Снимка: БТА

Представители на сирийските бунтовници обявиха, че споразумението за примирие в Алепо отново е в сила и че изпълнението му, включително евакуацията от последните държани от бунтовниците райони в града, ще започне в близките часове, предаде Ройтерс. Официален представител на проправителствения военен съюз потвърди информацията. Вчера примирието се провали, заради повторното избухване на боевете.

Споразумението включва евакуирането на хора от две села, обсадени от бунтовниците в провинция Идлиб. В замяна от Алепо ще бъдат евакуирани бойци и техните семейства, както и всички цивилни, които искат да напуснат.

Същевременно САЩ съобщиха, че терористите от "Ислямска държава" вероятно се са сдобили с тежко въоръжение, включително артилерия и оръжия за противовъздушна отбрана, при превземането в неделя на сирийския град Палмира. Според Пентагона, правителствените сили на президента Башар Асад са напуснали града твърде бързо и в резултат "Ислямска държава" е пленила всички оръжия, оставени на място от силите на режима.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна