Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Помощите за Хитрино стигнаха рекордните 32 милиона лева, съобщава вестник СЕГА. Жестокият жп инцидент, при който загинаха 7 души, а други 29 пострадаха, породи невиждана досега съпричастност от страна на частни дарители и институции. Правителството и Европейската комисия отпуснаха целево 30 милиона, а граждани и фирми дариха само за шест дни още близо милион и 700 хиляди лева, допълва изданието.

Отделението по урология на Първа градска болница в София изненадващо спря работа вчера, а шефът му бе уволнен, съобщава ДУМА. Като причина за спирането на работа се посочва недостатъчният брой лекари и медицински сестри, които напоследък напускали. Директорът на болницата уверява, че отделението е закрито временно до събиране на нов екип, а останалите звена на лечебното заведение работят много добре, допълва вестникът.

Собствениците на мотори, ремаркета, каравани и кемпери ще могат да сключват застраховката "Гражданска отговорност" за срок, по-малък от 12 месеца, пише ТРУД, цитирайки законовите промени, приети от парламента на първо четене. Полицата вече ще може да се сключва за един, два или повече месеца, като минималният ѝ срок не може да е по-малък от 30 дни. Целта е притежателите на тези превозни средства да плащат "Гражданска отговорност" само за месеците, в които ги ползват, се казва в материала.

До една година затвор и глоба от 500 до 1000 лева чакат шофьорите, които нямат застраховка "Гражданска отговорност", съобщава 24 ЧАСА, като цитира промени в Наказателния кодекс, обнародвани в края на миналия месец. От 1 януари КАТ прекратява служебно регистрацията на коли без такава полица. Според запознати в момента има 150 хиляди такива автомобила.

Премиерът Бойко Борисов даде знак от Брюксел, че е склонен да обмисли възможността да направи ново правителство с мандата на Реформаторския блок, пише СТАНДАРТ. Според вестника Борисов обаче обвърза този вариант със задължителна промяна в Изборния кодекс, за да се въведе мажоритарна избирателна система.

Вестник МОНИТОР информира, че при визитата си в Брюксел Борисов е разговарял с германския канцлер Ангела Меркел. Борисов иска засилване на общоевропейската гранична охрана и ще настоява за продължаване на подкрепата за държавите на предна линия по време на мигрантската криза, пише вестникът.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна