Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС прие на първо четене промени в два закона

| обновено на 16.12.16 в 12:30
Снимка: БГНЕС

Областният управител ще може да отменя актове за общинска собственост по административен ред, когато имот – държавна собственост е незаконно актуван, като общинска собственост. Това решиха депутатите с приетите на първо четене промени в Закона за държавната собственост. Предвижда се също прекратяването на съсобственост чрез продажба на имоти – частна собственост, които са с данъчна оценка над 10 000 лева, да се извършва със съгласието на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация.

Отново на първо четене бяха приети и промени в Закона за устройство на територията. С тях се облекчава процедурата за презаверяване на разрешение за строеж с изгубено правно действие. Отхвърлено беше предложението ремонтът и рехабилитацията на уличната мрежа задължително да се съпътстват с изграждане на тротоари и велосипедни алеи, ако такива са предвидени в устройствените планове.

Депутатите ще обсъдят и промените в Кодекса на труда, свързани с празниците и почивките около тях. Това ще стане във вторник,а в сряда правителството трябва да определи кои ще са конкретните дати ,на които ще се почива през 2017 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна