Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартен Фуркад призова за бойкот в биатлона

Мартен Фуркад
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратният олимпийски шампион и в момента водач в генералното класиране на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад (Франция) призова колегите си да бойкотират кръговете от сезона, ако Международният съюз по биатлон (ИБУ) не предприеме сериозни мерки по допинг скандала в Русия. Думите на Фуркад са предадени от норвежката телевизия НРК.

В четвъртък ИБУ получи списък от Световната антидопингова агенция (УАДА), в който присъстват 31 спортисти, заподозрени в употребата на забранени стимуланти.

ИБУ трябва да реши този проблем категорично. Става дума за 31 човека, които ни мамят, а не за 1 или двама. Надявам се, че ИБУ ще се справи с този проблем като ги дисквалифицират. Ако това не се случи, призовавам колегите ми от Франция, както и от другите отбори, да бойкотираме кръгове от Световната купа, заяви още Фуркад и добави: Надявам се, че чак до там няма да се стигне.

В четвъртък президентът на Световния съюз по биатлон Андерс Бесеберг съобщи, че работна група от организацията ще предостави повече детайли по въпроса на 22-ри декември, след което ще се излезе с официално становище.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна