Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият граничен пункт Рудозем - Ксанти трябва да е завършен до края на 2018-а

Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството  Лиляна Павлова е подписала разрешителното за строеж на пункта Рудозем-Ксанти и пътя до него. 

Предстои публикуването му в Държавен вестник. Разрешителното ще влезе в сила след 14-дневния срок, в който може да бъде обжалвано. 

Новият граничен пункт на българо-гръцката граница се очаква да заработи през 2019 година, а според предварителния график технически ще бъде готов през 2018 година. 

С разрешението за строеж на граничния пункт приключва първият етап по оформянето на техническата документация, каза областният управител на Смолян Недялко Славов
Този понеделник входирахме заявленията за одобрение на техническите проекти и зявления за разрешение за строеж. В рамките на три дена то беше издадено, като в рамките на тези три дена бяха набавени допълнителни докумнети, които бяха изискани от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството като одобряващ орган. Бяха подготвени становищата за одобрение на работния проект от страна на Агенция "Митници" и от страна на "Гранична полиция", за което искам дълбоко да им благодаря, тъй като се справиха буквално за часове.

Екип на областната администрация подготвя документация за обществените поръчки за строителство и за строителен надзор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна