Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има забавяне при евакуациите в Алепо

| обновено на 21.12.16 в 19:58
Снимка: БТА

Евакуацията на мирните жители и бунтовниците от сирийския град Алепо може да се забави с цяло денонощие, предупредиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Към момента 60 автобуса чакат да напуснат бунтовническия анклав в източната част на Алепо, извеждайки около 3000 човека.  От Центъра  заявиха, че забавянето на автобусите в Алепо е заради възраженията на правителството във връзка с времето за успоредната евакуация от две други населени места  край Алепо. При тази ситуация, хората в източната част на Алепо се опасяват, че режимът в Дамаск  може да предприеме действия за завземане на района със сила.


Държавните медии обвиняват бунтовниците в близката провинция Идлиб, че са попречили на едновременната евакуация от два проправителствени града, населени с шиитски мюсюлмани.

По данни на Червения кръст 25 000 души са напуснали Алепо през последната седмица. Те са транспортирани до територии, намиращи се под контрола на бунтовниците на запад от Алепо и в Идлиб, където са разположени лагери.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна