Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици жители на Лясковец изпратиха двете жертви, които градът даде при тежката катастрофа преди два дни

В Лясковец днес е ден на траур в памет на загиналите при катастрофата край ловешкото село Микре. 

Снимка: БГНЕС

Стотици жители на Лясковец изпратиха двете жертви, които градът даде при тежката катастрофа преди два дена край ловешкото село Микре. В Лясковец днес е ден на траур в памет на загиналите.

Над Общината е спуснат черен флаг, а градът се сбогува с двамата загинали. Стотици приятели и близки дойдоха по обяд, за да си вземат последно сбогом с управителят на транспортната фирма Стефан Бъчваров, шофирал автобуса с общинарите, пътували към Вършец, и с Атанас Захариев, служител в общинската озеленителна фирма.

Тежко остава състоянието на 40-годишната Румяна Гинова, която е в реанимацията на Университетската болница в Плевен. Направена й е няколкочасова животоспасяваща операция, в която се включиха неврохирурзи, ортопеди и съдови хирурзи. Пациентката е пристигнала с откъсната дясна ръка и с черепно-мозъчна травма. Тя е стабилизирана, но остава в общо тежко състояние. Не можем да правим прогнози, заяви Момчил Цветков, говорител на Университетската болница в Плевен.
Състоянието на 11-те ранени общинари, настанени за лечение в Ловешката болница е стабилно, посочи кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна