Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство Обама пожелаха на всички американци весела Коледа

Семейство Обама
Снимка: БТА

Президентът и първата дама на САЩ Барак и Мишел Обама направиха видеообръщение, в което за последен път като първо семейство на страната пожелаха на всички американци Весела Коледа. Барак Обама заяви:

Най-страхотният подарък, който Мишел и аз получихме през последните 8 години беше честта да служим като ваши президент и първа дама. Нашата страна е по-силна и благоденстваща, отколкото, когато пристигнахме за първи път. Имам надежда, че прогресът, който изградихме заедно, ще продължи в идните години. Утре, за последен път като първо семейство, ние ще се присъединим към християните по света, за да ликуваме раждането на нашия Спасител. И докато преразказваме историята от святата нощ, ще си припомним и неговото вечно послание - за безгранична любов, състрадание и надежда. Това са ценностите, които ръководят не само християнската вяра на моето семейство, но и тази на американците евреи, мюсюлмани, атеисти и изобщо всички американци. Очаквайки Нова Година нека се върнем към ценностите, които споделяме.  И от името на цялото семейство Обама - Мишел, Малия, Саша, Бо и този пакостник Съни - Весела Коледа на всички.

Мишел Обама допълни:

Идеята е да подкрепяме близките си. Да се отнасяме към другите така, както искаме да се отнасят с нас. Да се грижим за болните, да нахраним гладните и да посрещнем скитниците, независимо откъде идват, или каква е вярата им. Пожелаваме на вас и семейството ви щастлива и здрава 2017-а. Благодаря и Бог да ви благослови.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!