Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 20 000 мигранти не са били допуснати да влязат в Германия през тази година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 20 000 мигранти не са били допуснати от федералната полиция да влязат на територията на Германия през тази година. Това съобщи днес вестник "Нойе оснабрюкер цайтунг", цитиран от ДПА.

Общият брой на лицата, които са били върнати досега по сухоземни граници, летища и морски пристанища, е 19 720,  посочва изданието, като се позовава на данни на германската федерална полиция.

Статистиката за декември все още не е готова, уточнява "Нойе оснабрюкер цайтунг". Тези данни показват, че през 2016 г. се наблюдава повече от 100-процентно увеличение спрямо 2015 г., когато общият брой на недопуснатите в Германия мигранти е бил едва 8913 за цялата година.

Въпреки цялостното увеличение вестникът посочва, че през последните месеци връщаните хора прогресивно намаляват. Това донякъде се дължи на факта, че въведеният отново от германските власти граничен контрол в момента е само на границата с Австрия, пише "Нойе оснабрюкер цайтунг".

Най-често връщаните кандидати за убежище са афганистанците - 3695. След тях са сирийците - 2142, иракчаните - 1794, и нигерийците - 1237.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна