Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха служителите, участвали в спасителната операция в Хитрино

Снимка: Бояна Петрова, Радио Шумен

Директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен комисар Иван Иванов получи почетно отличие за доблест и заслуги. Знакът бе връчен от вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова на кратка церемония в Шумен. Наградата е за проявен професионализъм по време на спасителната операция за отстраняване на последиците от възникналия тежък инцидент на 10 декември в село Хитрино.

На мероприятието присъстваха и премиерът в оставка Бойко Борисов, кметът на Шумен Любомир Христов, кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, служители на шуменската полиция и пожарна.


Положението в Хитрино бе такова, че можеше да го няма селото, а и половината от вас. Всички трябва да са много горди с вас, каза по време на церемонията Бойко Борисов.


700 служители на МВР са наградени с парична награда за работата си по време на  инцидента в Хитрино. Кметът на Хитрино Исмаил обяви, че на сесия на Общинския съвет са гласувани допълнителни парични награди за хората от МВР, помагали по време на инцидента, в размер на 20 хиляди лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени