Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

250 хил. души са със запор на заплатите в края на годината, информира от първа страница "Монитор". При една трета от случаите се е стигнало до запор на трудовото възнаграждение заради малък дълг от 20 до 50 лв. към КАТ или друга държавна институция. Рекордьор е работник от Горна Оряховица, който е натрупал задължения от 3 млн. и 500 хил. лева, уточнява публикацията.
Със 7 стотинки средно е поскъпнал бензинът по Коледа - публикация във в-к "Земя".  Най-масовото гориво А-98 по празниците се предлага в широк диапазон - между 1.81 и 2.10 лв. за литър. Обикновеният дизел сега е по-скъп средно с 5 стотинки спрямо миналата година, показва още справката на "Земя".
Тежка военна техника и агенти под прикритие ще пазят празнуващите на площад "Батенберг" в столицата в новогодишната нощ - водеща тема за "Стандарт". Засилените мерки за сигурност са планирани след анализа на терористичния атентат в Берлин на 19 декември, когато камион се вряза в коледен базар. Софиянци ще влизат на концерта през 10 пункта след проверка с рентген.
Заради фиктивни болнични, заболелите от грип може да се окажат по-малко от реалното, твърди "Телеграф". Според изданието, много хора са използвали недействителен болничен лист, за да слеят почивните си дни по Коледа и Нова година.  Въпреки това в момента основната рискова група остават децата, посочва директорът на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев.
В Софийския университет вече ще се влиза и с тест по български език или история - статия на "24 часа". Традиционният изпит с писане на тема по автор ще бъде заменен с тест в две части. Първата ще е тест по български език и литература, а втората част - есе. С матура през 2017 г. няма да може да се влиза само в 6 от специалностите в Софийския университет - медицина, фармация, право и специалностите от Журналистическия факултет.
61 медала от олимпиади донесоха ученици през 2016 г. Вестник "Труд" цитира данни на министерството на образованието, според които най-много са първите места в напрварите по математика, химия и астрономия. През идната година България ще е домакин на 2 международни олимпиади - Европейска по информатика и Балканска по математика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени