Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставиха асансьори към подлеза на едно от най-натоварените кръстовища в София

Колите на градския транспорт в София ще се движат на по-голям интервал в новогодишната нощ

| обновено на 30.12.16 в 14:07
Снимка: БГНЕС

Хората с двигателни увреждания вече ще могат да минават безпроблемно през подлеза на едно от най-натоварените кръстовища в София - на булевардите "България" и "Тодор Каблешков". 

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни, че поставените 4 асансьора там са по програма на Общината за достъпна среда в подлезите:
Стойността на обекта е около 315 хиляди лева. От тук нататък продължаваме с програмата на Столична община, която е за осигуряване на достъпност по всички основни точки на града, така че наистина хората да могат да преминават през натоварени булеварди и кръстовища безпроблемно.

Колите на градския транспорт в София по основните линии ще се движат на по-голям интервал в новогодишната нощ. Това съобщи Евгени Крусев:
Стремежът, който е бил при определянето коя линия да работи нощно и коя не е да се осигури на практика достъпност до всички големи квартали на града. Интервалите ще бъдат по големи от обикновено, около 20 минути до 30 минути за определени линии. Метрото ще се движи в общата му част от "Младост" 1 до метростанция Сливница на 20 минути, в крайните отсечки на 40 минути през цялата нощ, на 31 срещу първи.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна