Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна помощ не разполага с достатъчно високопроходими линейки и радиостанции

Непочистените малки улици създават проблеми за колите на „Бърза помощ“

| обновено на 06.01.17 в 11:52
Снимка: БГНЕС

Екипите на Спешна помощ не разполагат с достатъчно на брой високопроходими линейки и радиостанции, каза пред „Хоризонт“ д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ.

Засега не се налага включването на допълнителни екипи на Спешна помощ заради снежните условия, каза още д-р Кателиева: 

Гориво има, медикаменти има, но линейките са остарели, високопроходими линейки има купени много отдавна, през 2009 година, 159.

Непочистените малки улици създават проблеми за колите на Бърза помощ. Болниците в София и София област са в готовност за прием и лечение на пациенти в усложнената зимна обстановка и грип, каза д-р Александър Златанов, директор на РЗИ-София област: 

Всички лечебни заведения функционират нормално, няма сигнали за невъзможност да се окаже помощ, предложено е всички болни, които са на хемодиализа, да бъдат хоспитализирани. От това са се възползвали хората, които са на по-отдалечени места, другите се извозват по нормален начин. 

Грипна епидемия се очаква да бъде обявена в столицата след десет дни.

40 души са потърсили помощ в спешния травматологичен кабинет на „Пирогов“ от снощи, съобщиха от столичното здравно заведение.

Лекарите припомнят, че е добре хората да ограничат излизането навън, а когато това се налага, особено по-възрастните, да ползват помощни средства за придвижване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна