Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилски вратар е второто ново попълнение на "Лудогорец"

Ренан дос Сантош
Снимка: bnr.bg

Бразилският вратар Ренан дос Сантош е второто ново попълнение през тази зима във футболния "Лудогорец". Роденият през 1989-а година страж е играл за последно в "Авай" във втора дивизия (Серия Б) на родината си. Висок е 190 сантиметра, което до момента беше необичайно за "Лудогорец", тъй като вратарите обичайно там са под този ръст. Преди да премине в "Авай", е носил екипа на "Ботафого" (Рио де Жанейро). През миналата година е бил титуляр в Серия "Б" на Бразилия, където записва 38 мача. За "Ботафого" от 2009-а година насам има 37 мача само в елита в рамките на пет сезона или общо 59 срещи, както и два двубоя за "Копа Судамерикана".
 
"Знам, че в Лудогорец има само качествени играчи. Не познавам отбора в детайли, но това, което чета е впечатляващо. Малко ми е странно при адаптацията, тъй като тръгнах от Рио де Жанейро при плюс 40 градуса, а в момента в София е минус 15", каза с усмивка новият вратар на шампионите.

За момента Владислав Стоянов няма да бъде продаван, но ако се случи такова нещо с него или с Милан Борян, то Ренан ще се превърне в опция номер 1.

"Взимаме Ренан, за да засилим конкуренцията", каза от своя страна старши треньорът на шампионите Георги Дерменджиев.

"Лудогорец" си връща и Александър Василев от "Берое" (Стара Загора), който може да играе и като бек, и като халф. В понеделник Василев ще разтрогне договора си със старозагорци и ще се присъедини към лагера на шампионите в Турция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна