Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да постъпим, когато радиаторите не са достатъчно топли

Три дни без аварии в мрежата на "Топлофикация София"

Снимка: БГНЕС
През последните три дни в столицата не са регистрирани аварии в отоплителната мрежа, съобщи пред Радио София говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова.

Консумацията на топлинна енергия към момента е около 1600 MW на час, което е малко повече от произвежданата енергия от един реактор на атомната електроцентрала. Това неминуемо ще се отрази на размера на сметките за абонатите, но очакването е това да не се усети драстично в сегашните месечни суми. Реално по-голямата сума заради повишената консумация ще проличи в изравнителните сметки през лятото.

Когато има някакви смущения в отоплението вътре в самата сграда, клиентите на "Топлофикация София" могат да подават сигнал в кол центъра на компанията на телефонен номер 0700 11 111. След записване на координати за обратна връзка, екипи на дружеството правят проверка на място. В събота и неделя и в нощните часове телефонният номер на колцентъра автоматично се прехвърля към аварийнdта служба.

По отношение регулирането на отдаваната топлина от радиаторите в жилищните помешения през деня, когато няма обитатели в жилището, Елизабет Павлова препоръча вентилите да не се оставят на позиция "0" в сегашните мразовити дни, а да се оставят на средна степен, за да може радиаторите да поддържат нормална температура.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна