Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваканцията в София продължава и в сряда, в четвъртък – на училище

11 януари, сряда, ще е неучебен ден за София, защото в над 70% от училищата все още не са постигнати необходимите температури в стаите, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Първият учебен ден в столицата след продължителното прекъсване ще бъде четвъртък, 12 януари.

Според изискванията на Столичната регионална здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса. Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена.

Миналата седмица коледната ваканция в цялата страна беше удължена до 6 януари, като от МОН дадоха "зелена светлина" за кметовете да удължават допълнително почивните дни за учениците на местата поради влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава. Така 9 и 10 януари бяха обявени от столичния кмет за неучебни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени