Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътешествия за зрителите предлага "София МЕНАР"

В рамките на деветото издание на кинофестивала "София МЕНАР" рителите отново ще пътешестват по света, благодарение на програмата „Кервансарай”, съобщават организаторите. Тя включва четири премиерни заглавия, които ще отведат публиката до трудно достъпни места и мечтани дестинации.

Филмът „Средиземноморие” е мащабен проект на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио, които поемат на едно вълнуващо пътешествие по въздух, за да документират отвисоко един от най-разнообразните района в света - Средиземноморието, с над 427 милиона обитатели, живеещи в 24 страни на 3 континента.

Поредицата за жълтите трабанти отново присъства в програмата на "София МЕНАР". В третата част „С трабанта до последен дъх” Дан Пршибан и неуморният му екип се отправят на най-предизвикателното пътешествие досега - от Австралия през Източен Тимор, Индонезия, Малайзия и Тайланд. Над половин година, при екстремни условия и с десетки предизвикателства от страна на природата, авантюристите остават верни на своите жълти картонени возила.

В „Хващай пътя: Индия” двама приятели решават да се включат в предизвикателство, което ще помнят цял живот - 12-дневно приключение с рикши из Индия. Стартова точка - Мумбай, финал - Ченай. Зрителите преживяват успехите и неволите на Рик и Кийт по пътя и ги подкрепят заедно с хиляди колоритни индийци, които съпровождат своите любимци.

Британецът Джон Бърдмор се впуска в едно вълнуващо 9-месечно пътешествие из Централна Азия в компанията на своя 20-годишен джип "Борис" и талисмана си - плюшеното киви Тед. От пустинен Туркменистан, през красивите градове по Пътя на коприната в Узбекистан – Самарканд и Хива, до високите планински масиви в Таджикистан и забранените за туристи кътчета в Пакистан.

Sofia MENAR стартира на 12-ти януари и продължава до 29-ти януари в Дома на киното, Културен център G8, Евро Синема, Чешки център и Гьоте институт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени