Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от учениците се връщат в класните стаи

| обновено на 12.01.17 в 13:54
Снимка: Светла Бондова

От днес се възстановява учебният процес в София-град и областите Видин, Габрово и Плевен.

Неучебен ще е денят във всички общини в областите Бургас, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Разград, Русе и Търговище. В 40 училища в област Благоевград учебните часове ще са намалени заради извънредната зимна обстановка. В Пловдивска, Бургаска и в Силистренска област учениците трябва да се завърнат в класните стаи чак в понеделник 16 януари. В останалите области няма да се учи само в отделни училища.

Удължава се ваканцията в средното училище "Д-р Петър Берон" в Хитрино. Решението бе прието на извънреден педагогически съвет. Едва 15 от над 200 деца бяха днес на училище. Парното отопление в сградата в пострадалото от взрива на 10 декември село работи, но класните стаи все още са студени. Занятията ще бъдат подновени в понеделник, 16 януари. 

Ваканцията за всички училища в област Добрич е удължена до края на седмицата.

Здравните инспектори затвориха гимназия във Велико Търново заради студа в класните стаи. В още три училища температурата е под нормата. Инспекторите затвориха за днес Старопрестолната професионална гимназия по икономика, защото температурата в класните стаи е под 16 градуса. В отделни учебни кабинети в спортното училище, в основно училище „Петко Славейков“ и в гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново също е по-студено от нормите. Издадени са предписания.

Заради ниски температури в класните стаи, бяха намалени часовете на учениците в Севлиево, както и в отделни училища в Габрово, Трявна и Дряново. От студа в клас се оплакаха ученици от Националната Априловска гимназия.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна