Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морган Шнайдерлинг премина в "Евертън" за 20 милиона паунда

Морган Шнайдерлинг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският полузащитник Морган Шнайдерлин напусна футболния "Манчестър Юнайтед" след 18-месечен престой на "Олд Трафорд" и преминава в "Евертън", който ще плати за него 20 милиона паунда. Шнайдерлин ще подпише договор за 4 години и половина с "карамелите", където отново се събира с мениджъра Роналд Куман - двамата заедно работили в "Саутхемптън" до юли 2015-а година.

"Тук е мениджърът, който аз познавам много добре. Той е човекът, който има идея как да изстиска най-доброто от мене. Знам стила му на работа, знам футболът, който Куман практикува", заяви французинът.

Шнайдерлин добави, че е искал да напусне "Манчестър Юнайтед", тъй като при новия мениджър Жозе Моуриньо той не намери място в състава и за цялата есен е записал едва 11 минути във Висшата лига.

"Морган е наистина гладен за игра, за победи. Той е роден да играе на високо ниво", доволен е от покупката Куман, който добави, че сделката може да нарастне на 24 милиона паунда при определени постижения на футболиста с екипа на "Евертън".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна