Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милан" отстрани "Торино" за Купата на Италия, ще играе с "Ювентус" на четвъртфинал

"Милан"-"Торино"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Милан" се справи с 2:1 срещу "Торино" и преодоля осминафиналите в турнира за Купата на Италия оп футбол, но пък си осигури срещу с "Ювентус" в следващата фаза. Андреа Белоти даде преднина на "Торино" в 27-ата минута, но Юрай Куцка и Джакомо Бонавентура обърнаха развоя на мача през второто полувреме.

В 27-ата минута Белоти смълча стадион "Джузепе Меаца", след като Марко Бенаси го намери в наказателното поле и той се справи с тръгналия да го среща вратар Джанлуиджи Донарума. Куцка можеше да изравни минута преди края на полувремето, но все пак го направи в 61-ата минута, завършвайки подаване по земята на Бонавентура, който преди това навърза трима защитници на гостите. Само две минути по-късно Бонавентура обърна мача с воле извън наказателното поле, което рикошира в Сусо и подлъга вратаря Джо Харт.

И въпреки че изглеждаше "Милан" да държи събитията на терена под контрол, Белоти можеше да изравни в 69-ата минута, но този път Донарума се справи и блокира удара му. Авторът на второто попадение пък можеше да успокои своите, но ударът му 6 минути преди края мина над гредата. В 87-ата минута "Торино" остана с 10 човека на терена заради червения картон на Антонио Барека, а Джанлука Лападула пропусна последния шанс в мача да стане 3:1, тъй като Емилиано Морети изчисти топката пред голлинията.

През миналия месец май "Милан" падна с 0:1 от "Ювентус" на финала за купата на страната, но през декември взе реванш за Суперкупата, след като победи същия съперник след изпълнение на дузпи.

От 17-и до 19-и януари ще се играят останалите осминафинали и те са: "Интер" (Милано) - "Болоня", "Сасуоло" - "Чезена", "Лацио" - "Дженоа" и "Рома" - "Сампдория".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна