Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Фиорентина“ излъга „Ювентус“ с 2:1

"Ювентус" загуби във Флоренция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът „Ювентус“ допусна поражение с 1:2 при гостуването си на „Фиорентина“ в дербито от 20-ия кръг от първенството на Италия по футбол.

Двубоят започна с превъзходство на домакините и в 10-ата минута удар на Матиас Весино срещна гредата на вратата, пазена от ветерана Джанлуиджи Буфон.

В 37-ата минута "виолетовите" поведоха в резултата чрез Никола Калинич, който се разписа с техничен диагонален удар от наказателното поле след пас на Федерико Бернардески.

В добавеното време на първата част удар на Гонсало Игуаин от непосредствена близост беше блокиран.

Второто полувреме също стартира с натиск за отбора от Флоренция. В 55-ата минута Милан Бадел центрира меко в наказателното поле, а Федерико Киеза съвсем леко отклони топката и тя отново влезе във вратата на "бианконерите".

Само 3 минути по-късно Гонсало Игуаин се възползва от грешка в отбраната на „Фиорентина“ и от близка дистанция намали изоставането на отбора от Торино.

В 89-ата минута Паоло ди Бала стреля неточно, след като имаше шанс да изравни, а в добавеното време Никола Калинич пропусна да реализира трето попадение за домакините.

След общо четвъртото си поражение в първенството „Ювентус“ остава на първото място с актив от 45 точки и един изигран мач по-малко от преследвачите „Рома“ и „Наполи“, които имат съответно 44 и 41 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна