Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

200 млади лекари започнаха обучение в "Токуда" по инвазивна кардиология

Снимка: БГНЕС
200 млади лекари започнаха обучение в болница "Токуда" в София с водещи инвазивни кардиолози от 11 страни. Курсът представя новости в тази област, съобщи доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в Александровска болница:

За първи път тази година организираме обучение на млади инвазивни кардиолози. Практически ще се работи на реални пациенти. Ще наблегнем на новите методи за визуализация на атеросклерозата.


Лекарите ще видят нови методи на диагностика с най-съвременни вътресъдови ултразвукови апарати и нови поколения стентове. Това обясни д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в "Токуда":

Един нов стент, разградим, който след поставянето му след около година се резорбира и изчезва. Този е направен от магнезий, от метал, което мисля, че като цяло самата концепция е новост и революционна стъпка в инвазивната кардиология. Така че очакваме във връзка с начина на въвеждане на новите продукти от Касата, тоест в началото на април, той да бъде одобрен и да влезе за реимбурсация
.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна